![Miód gryczany Bartnik Miód gryczany Bartnik](https://zielarskilublin.pl/86-large_default/miod-gryczany-bartnik.jpg)
![Miód gryczany Bartnik Miód gryczany Bartnik](https://zielarskilublin.pl/86-large_default/miod-gryczany-bartnik.jpg)
Ma ciemnie zabarwienie, często bywa brunatny, a pod wpływem światła zmienia barwę na prawie czarną. Smak ma ostry, a nawet lekko piekący. Miód gryczany zawiera szczególnie dużo łatwo przyswajalnego magnezu, zalecany jest w diecie antynowotworowej.
Słodki, lekko piekący o ziołowym aromacie… czy już znasz ten smak?
Jedni chętnie po niego sięgają, inni preferują delikatniejsze jasne miody nektarowe. Jak nie spróbujesz to się nie przekonasz!
Jeśli zależy Ci na uzupełnieniu niedoboru magnezu i wzmocnieniu układu odpornościowego najlepsze co możesz zrobić to zakupić nasz miód gryczany. Regularnie spożywany dostarczy organizmowi ważnych związków witaminowo-mineralnych, ureguluje trawienie, a zawarta w nim rutyna poprawi przyswajalność witaminy C.
Miód gryczany uważany jest za jeden z najzdrowszych miodów. Szczególnie ceniony za wysoką zawartość magnezu i żelaza dzięki którym wzmacnia pracę mięśnia sercowego i naczyń krwionośnych. Dowiedziono również, że ten rodzaj miodu pozytywnie wpływa na pamięć i koncentrację. Zmagasz się z uporczywym kaszlem? Tu także sprawdzi się miód gryczany. Dzięki zawartości choliny osłoni wątrobę i nerki, zmniejszy szkodliwość używek i jest polecany w kuracji antynowotworowej.
Nasza propozycja spożywania miodu gryczanego: rozpuść łyżkę miodu gryczanego w szklance letniej wody wieczorem i wypij rano na czczo na 30 minut przed śniadaniem. Taka kuracja poprawi twoją odporność, wygląd skóry, trawienie, stan naczyń włosowatych oraz samopoczucie:)
Miód gryczany jest niepowtarzalny a jego spożywanie z pewnością przyniesie wymierne korzyści dla twojego organizmu.
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Ma ciemnie zabarwienie, często bywa brunatny, a pod wpływem światła zmienia barwę na prawie czarną. Smak ma ostry, a nawet lekko piekący. Miód gryczany zawiera szczególnie dużo łatwo przyswajalnego magnezu, zalecany jest w diecie antynowotworowej.